Vintage, New England eller Seaside? Hur ser ditt drömhus ut?

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 7684 besök

Sponsrad inspiration och hustips från Trivselhus

Image title

Av Kina Gillsberg, husdesigner

Ett klassiskt hem med dess varma, charmiga och ombonade känsla är något som tilltalar många av oss. Men hur skapar man just ett sådant hem? Det finns ju även lite olika typer av känsla att välja mellan inom den klassiska stilen. Vill man ha något mer åt det romantiska hållet eller kanske marina?  Hur kan man tänka?

Image title

En sak som jag tycker ger förutsättningen för ditt hem är dels omgivningen och dels din personliga stil. Känns ditt hem genomtänkt och att det passar in i omgivningen så kommer det också få en naturlig charm. Håller du dig sen till en röd tråd exteriört och interiört så brukar det bli succé.
Det finns några drag och detaljer som vi använder oss av för att skapa de här härliga och klassiska husen. Såsom spröjsade fönster, vinklar och vrår, öppna eller inglasade verandor, burspråk och andra vackra detaljer. Gemensamma nämnare helt enkelt.
Sen är det just lite vilken specifik känsla man vill ha inom den klassiska stilen. Trivselhus har gjort några tolkningar och presenterat dessa i olika kollektioner. Jag ska berätta lite mer och hoppas ge dig lite inspiration till vad som matchar med just dina behov och innersta fantasier.

SEASIDE

Image title

Finns det vatten eller sjöar i närheten då kanske du ska välja att skapa ett SEASIDE-hem? Denna kollektion flörtar med det marina och fasaderna har ofta en liggande bred panel. Använd gärna liggande panelen även som interiör detalj. Runda fönster passar fint på dessa hus. Välj en mer öppen planlösning och fönster ända ner till golv för att sudda ut gränserna mellan ute och inne. Flytta ut dina korgmöbler och ta med vackra kuddar och filtar för att skapa en mysig känsla ute på terrassen, gärna med vackra blåa nyanser.
Vita ytskikt och möbler ger en fin grund till just ditt SEASIDE-hem. Addera egna strandfynd för personlig touch.

NEW ENGLAND

Image title

NEW ENGLAND är också en kollektion där den liggande panelen har en stor roll exteriört. Här används ofta den smalare varianten.


Kollektionen är en tolkning av de tidlösa amerikanska villorna med verandor, vinklar och vrår. Den har ett mer lekfullt formspråk och fönstersättning. Här är det ofta också mer öppna planlösningar som gäller med kök och vardagsrum ihop. Symmetri är inte avgörande här, utan lekfullhet ger en skön och personlig känsla till ditt NEW ENGLAND-hem. Forma gärna huset med vinklar och kupor. På utsidan tänk mycket trä och naturmaterial för verandor. 

VINTAGE LIVING

Image title

Vill du ha en mer bearbetad känsla exteriört så låna, från Trivselhus kollektion Vintage Living, de mer bearbetade fönster- och dörrfodren samt hörnbräder ihop med den liggande panelen. Kollektionens hus passar fint både på landsbygden och i mer tätbebyggda områden.


Trivselhus senaste kollektion - VINTAGE LIVING har vackra detaljer som du kan smycka ditt hem med lite extra. I kombination med ombonade planlösningar får du till den rätta känslan. Blanda liggande och stående paneler på fasad. Speciellt framtagna knutbrädor och utvändiga foder finns med mer bearbetad känsla samt nocksmycke till gavlar och snedsträvor till stolpar.


Glasverandor och takkupor passar fint på dessa hus. Blanda gärna olika varianter av korsspröjs på fönster och låt fönster även ha en bröstning. I dessa hus passar retroinspirerade pastellfärger och jordiga toner fint in. Ett VINTAGE LIVING-hem passar fint i ett tätare bebyggt område men är också väldigt vackra i mer lantliga miljöer, har du ett skärgårdsläge på västkusten då kan detta vara ditt självklara val.

Country homes

Image title

Ska ni bygga nära stora åkrar och större gårdar så kan ett COUNTRY HOMES vara ett fint alternativ. Det kräver dock sin plats, generösa ytor och gärna en gårdsmiljö. Husen präglas av en rustik och lantlig karaktär med härliga kök och mer symmetriska former. 

Exteriört gärna i vit puts med accenter i t ex en ljus mossgrön eller grått för dörrar och fönster. Beprövat och vackert. Invändigt en stor murad spis, rustika möbler som t ex vitrinskåp och maffiga fåtöljer kombinerat med vita och ljusa kulörer på väggar . Gärna jordiga toner på textilier mm. Rutiga tapeter i sovrum kanske?

Hur kommer ditt klassiska drömhus att se ut?

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg