Köp komposittrall i Ebygghandel webshop

rekimo4289

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Image title

Vill du ha en terrass med ett däck som är riktigt hållbart och underhållsfritt? Komposittrall är ett riktigt bra materialval när du ska lägga nytt balkonggolv. Träkompositpallar är en kombination av olika träfibrer och plaster, vilket ger ett material som är särskilt tåligt, underhållsfritt och bekvämt att gå på. Så om du vill dra nytta av varje ledig stund istället för att ta hand om ditt trädäck, bör du installera en komposittrall!

Vad är en komposittrall?

Trall komposit är naturligt trä som har kombinerats med andra material för att stärka sin styrka och färgbeständighet. Detta gör att komposittrall rör sig mindre och även skiftar mindre i färg. Trä komposittrall är också en underhållsfri vagn som inte behöver oljas eller behandlas. Med trall komposit får du tid över till annat, som att ligga på uteplatsen och njuta. Ytan på trä komposittrall kommer också att vara barfotavänlig – fri från pinnar, sprickor och skruvar.

Komposittrall eller trä?

Komposittrall är en plastvagn och därför väderbeständig och kan inte, till skillnad från vanliga trämaterial, angripas av röta. På grund av plastinnehållet kan komposittrålar inte träffas, vridas, spricka eller på annat sätt påverkas av solens strålar. Väljer du att köpa en kompositvagn kan du vara säker på att ha ett altangolv som håller! Men trots sin hållbarhet ser träkomposittrall inte konstgjord ut utan har en vacker träyta och kan köpas i en mängd olika nyanser.

Med ett kompositgolv på din uteplats behöver du inte oroa dig för att golvet ska bli fult med tiden. Du behöver inte heller ägna dig åt tidskrävande underhåll – som mest räcker det med att skölja plastvagnen då och då för att hålla den ren.

Att bygga med komposittrall

En annan fördel med träkompositgolv är att de är lätta att lägga, eftersom materialet är gjutet med färdiga spår för montering av klämmor. Många typer av träkomposittrål har även gjutna spår i ytan, vilket både minskar halkrisken och att de leder bort vatten om du t.ex. har däcksgolvet runt en pool eller i det fria. En annan fördel med kompositvagnar vid poolen är att du kan gå på brädorna med bara fötter utan att behöva oroa dig för pinnar i tårna, då träet i kompositvagnar är finfördelat och fritt från spån.

Träkompositvagnen finns i både massiva och ihåliga varianter som har olika egenskaper. Den ihåliga kompositvagnen har både lägre pris och lägre vikt, vilket gör den lite lättare att hantera när du bygger din uteplats. Den rejäla kompositvagnen kostar lite mer, men är i utbyte mycket stabilare vilket gör att du kan ha längre brädor på ditt altangolv med färre synliga fogar.

Hur lägger man en komposittrall?

Det första och roligaste du behöver göra är att välja vilket utseende du vill ha på din komposittrall, plastvagnen finns i en mängd olika utseenden och färger. Vill du ha en grå trall komposit eller komposittrall i träimitation är möjligheterna många. Du kan också välja om du vill ha randig fräsning i brädorna eller om de ska vara släta, genom att bara vända på träkompositvagnen. Kompositvagnen monteras sedan ihop med startklämmor, längs långsidorna. För att sedan få en snygg finish på kortsidan och även långsidan finns speciella gavlar att montera. För att montera en komposittrall behöver du samma verktyg som när du lägger andra vagnar, alltså en skruvdragare och någon form av såg.

Starta ditt balkongprojekt på webben

Vi garanterar: det finns alltid ett lågt pris på trallkomposit i Ebygghandel webshop! Om du mot förmodan skulle hitta troll i komposit till ett lägre pris någon annanstans så matchar vi det priset och ger dig dessutom 10% i hitlön!Läs mer om Ebygghandel lågprisgaranti här

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg