Köksrenovering sneak peak

emmanorn

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1636 besök


Tänk er en gammal gul trävilla från 1927, som nästan varit helt orörd fram tills nu. De vackra vita listerna, de höga taken och den gamla charmen som inte går att få i ett nybyggt hus. Köket, som kommer vara husets hjärta, för jag älskar att laga mat, är flyttat nästan ett helt varv på bottenplan. Köket ligger nu där finrummet var förut, och det kommer bli lagom stort och luftigt.

Första gången jag kom in i huset, visste jag att här vill jag bo. Jag kände det ändå in i benmärgen. Det fanns så mycket potential, och nu står det nästan färdigt. I köket har vi valt en tapet som ser ut som putsad, nästan sprucken beton. På golvet är originalplankorna kvar och det är lackat högblankvitt, som en röd tråd i huset. Det knarrar sådär underbart när man går. Tänk när Bella börjar gå, och hon och vovven jagar varandra runt i huset. Underbart!

Image title

Jag älskar kontraster mellan svart, vitt, nytt & gammalt. Alla vitvaror kommer vara svarta för att bryta av en annars så romantisk look. Lamporna kommer vara metalfärgade och ha en industriell look, samtidigt som jag kommer använda mig av inrednings detaljer som jag ärvt eller själv köpt på loppis. 

Vinstället bredvid frysen är inte heller så tokigt, eftersom jag älskar rött vin och jag samlar gärna på annorlunda viner. Köket kommer verkligen vara en mix av nytt & gammalt. Och självklart kommer Bellas pyssel och målningar finnas i varenda rum när hon börjat med sånt. Min lilla ängel!


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg