Vitvaror

elinorlilja

Skrivet av SE

Publicerat för senDet där med vitvaror är ju inte alltid jättelätt när man vill ha ett lantligt kök har jag märkt. Jag har dock hittat 2 underbara maskiner som jag bara tokälskar!. Vi har valt att skaffa en vanlig spis men i svart så vi hittade en från Gorenjes retrocollection  som ska likna en vedspis till utseendet. Det stod i valet och kvalet vilken färg vi ville ha men eftersom vi vill ha just den där vedspiskänslan så det blev helt enkelt en svart för att efterlikna en så mycket som möjligt. Vi har ju en stor murstock precis bredvid spisen så det kommer någ bli jättefint tror jag:).

Image title


Sedan var det ju det där med micron. Det är ju inte alltid helt enkelt det heller när man vill ha en så lanlig design som möjligt. Men vår inredningssnickare såm ska göra vårt kök hittade en i tjeckien som föll mig garanterat i smaken!. Även den från Gorenjes retrocollection!. Den finns tyvärr inte i sverige så jag blev överlycklig att ha kunde ta hem den från sitt hemland!. Känns jättekul att kunna ha samma märke och samma design så långt det går:). Färgen var svårare här faktiskt. Skulle vi ha svart eller en gräddvit?, det var frågan!. Efter mycket funderande föll det på en gräddvit eftersom vi vill ha ett ljust lantkök och inte ha så mycket svart. Vill att spisen ska synas men kanske inte micron på samma sätt så vit blev kanon då!.

Image title

Nu kommer vi nog till det tråkigaste!. Kyl och frys!. Här kände vi att vi ville ha något stort och rymligt då vi idag har bara en kombinerad kyl och frys som inte rymmer det minsta, speciellt när man är 4 st i familjen. designen var inte viktig eftersom vi ska integrera den. Då blev det dessa:

Image title

Image title

Även dessa kommer från Gorenje.

Diskmaskin har vi ingen idag så även där spelade det ingen större roll vilken vi tog. Även denna ska bloi integrerad. Alla vitvaror köptes via snickaren som beställt dom från Tjeckien eftersom det blev billigare för oss som kund:). Samma varor fast billigare är inte dumt:). På så sätt slapp vi dessutom beställa det på sidan om!, allt står på hans verkstad tills monteringsdagen:).

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg