Köksfixande på hög nivå

anntherese

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Nu har det äntligen börjat hända grejer med vårt gamla kök. Köksfixande i varje vrå.
Vi river, sliter och klurar.
Köket har renoverats i flera omgångar tidigare och ju fler lager vi lyckades skala av ju längre bakåt i tiden kom vi...golvet är framme nu...originalplankor. Vi kommer bli tvungen att lägga in nytt golv ovanpå det gamla. Brädorna är på tok för dåligt skick att använda som dom är. Dessutom är det oisolerat och skitkallt nu på vintern. Mitt emellan vårt nya golv som skall in och brädorna ligger nu en senapgul korkmatta som luktar spy. Inte så muntert.

Något julfirande blir det inte hemma oss oss i år. I TV-rummet ligger en meter hög brädhög med 70 st 5 meter långa brädor som väntar på att få på sig färg. I hela huset ligger ett gråvitt dammlager från murstockens puts. Äntligen är allt puts på murstocken bortknackat...nu ska vi bara laga upp fogarna lite grann och kanske eventuellt behandla med något...jag gillar iofs teglet som det är. Vill åt den matta looken.
I den gamla väggen mellan TV-rummet och köket fanns en gammal övertäckt dörr som vi öppnat upp igen. Köket känns verkligen jättestort tack vare öppningen! Ångrar inte en sekund att vi sågade upp en öppning där. Den gamla dörren kommer bommas igen.
Taket har målats vitt så alla fula kvistar försvunnit...det "nya" taket känns så mycket lugnare.
Nästa steg blir att ta bort den gamla fönstersmygen och sen börja måla alla brädor som så småningom skall upp på alla väggar. Väggarna har nu målats svarta för att eventuella sprickor mellan brädorna skall uppfattas lite mer neutrala än om den rosa tapeten som sitter där nu skulle lysa igenom.
Själva köket handlar vi troligtvis från IKEA. Vet inte riktigt vilka fronter det blir till lådor och skåp. Inte heller har vi kommit fram till vilken sorts bänkskiva vi skall ha. Jag vill ha laminat som tål mycket...å andra sidan är trä mer genuint och varmt. Men inte lika praktiskt.
Dessa val man skall göra här i livet...tur det är roliga val emellanåt. :)
Elektrikern har varit på besök och klippt all ström. Vid nästa besök skall alla uttag jordas. Känns najs att vi kommer ha riktigt schyssta elledningar dragna och att allt kommer vara OK med elen. En mindre sak att oroa sig över i ett gammalt hus. har jag sagt förresten att huset är byggt någon gång mellan 1877-1879?

Till sist ska vi bygga ett gammaldags skafferi så vi får ordentlig förvaring till alla gamla konserveringsburkar som jag samlat på mig de senaste 15 åren...tro det eller ej men jag började köpa sådana glasburkar långt innan det blev mode i den lantliga stilen. Dom är både snygga och praktiska. Man ser ju precis vad man har hemma och inte i sitt skafferi.
Som ni kanske kan gissa så blir köket i lantlig stil.

På bilden ser ni hur köket såg ut när vi köpte huset...till höger bakom fläktskåpet och allt vitt kakel finns den framtagna murstocken.

Fler bilder kommer allt eftersom. :)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg