2015!

annastenberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 791 besök

Image title

Ett nytt år, ett vitt blad! Det känns hissnande spännande och utvecklande att byta karriär! I några år har jag drömt om att göra något annat men hade det för tryggt och bra för att göra slag i saken. I våras blev det en vision och redan under sommaren ett mål. Under hösten blev allt konkret och bestämt och på nyårsafton var jag klar med mitt första delmål! Det innebär att jag är klar med första kursen på Trädgårdsakademin på väg mot att bli trädgårdsarkitekt. Och jag har registrerat mitt företag!

Det är en stor förändring och jag har ingen aning om det kommer att gå vägen! Men jag har familj och vänner med mig och det känns skönt. Beslutet är dock mitt och bygger på en längtan efter att arbeta kreativt och effektivt, att var hemomkring och att utvecklas! Jag har varit utbränd och det var riktigt vidrigt. Och den perioden kommer alltid att påverka mig. Men jag väljer att vända det till något positivt för utan den erfarenheten hade jag inte gjort den här förändringen! Sedan måste väl de flesta av oss brottas med självkänslan och jantelagen..... men...


Helt avgörande är att jag tror på min affärsidé!


Så planen för året är att plugga! Först skall jag bli trädgårdsarkitekt. Sedan inredningsdito. Jag kan ta mina första uppdrag under sommaren för då har jag kommit så långt i kursen. Jag hoppas på flera nöjda kunder under hösten så att jag 2016 kan köra på för fullt! Jag vill också utveckla fotograferandet och arbetar gärna med att göra reportage. 

När jag läste min egen krönika över 2014 bestämde jag mig för att låta projekten stå åt sidan i år. Vi får se hur det går... För jag har redan börjat fundera på våren i trädgården! Det är en hårfin balans det där med begränsad energinivå och saker man får energi av! Men som de flesta av oss måste jag börja tjäna pengar någon gång och då är det mest smart att plugga på!


Inredning 2015- det här kommer vi att se mycket av! 

Ingen raketforskning här precis...

  • Grön marmor för att det är trendigt (men de flesta av oss gillar den vita- gråa)!
  • Aprikos, orange, terrakotta i alla former
  • Stora växter och kaktusar och i år får de dessutom blomma!
  • Lister och snickerier målas mörka!
  • Speglar och mycket konst på väggarna! Mycket fotokonst!
  • Blått och grönt i alla nyanser och gärna tillsammans, i kombinationer vi sett som omöjliga. Som grågrönt tillsammans med lime!
  • Mycket trä!
  • Mycket hantverk och folklore! Kolla tex på The folklore company!
  • 80- tal såklart!

Och så tror jag att fler av oss slappnar av i det vi gillar och trivs med utan att kalla det en viss stil!


Avlade du något nyårslöfte? Jag hade redan bestämt mig för ett sockerfritt år. Jag åt socker vid några tillfällen under december och mådde verkligen inte bra av det. Gott! Men inte så gott att det är värt att äta. Jag ser socker som ett gift! Och vill du veta mer rekommenderar jag Ann Fernholms och Bitten Johnssons böcker! Så här i löftestider!

Jag önskar oss alla ett energirikt, frisk och roligt år!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg