Köket beställt=)

Zebba

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Äntligen sitter man här i ett eget hus!
Drömt om detta länge och varit med några budgivningar tidigare men detta känns ändå mest rätt nu i efterhand :)
Har köpt ett gult tegelhus i ett villa område i Borås. Enplans med inreddkällare och det är totalrenovering som gäller här:)
Planen är först övervåning och i vår dränering, ev värdera om huset då för att sänka topplånet och låna för vidare renovering utan för mkt på hög ränta. Men vi får se hur de blir när vi kommer dit.
Planen var att starta med badrummet uppe för att få upp dusch som vi nu bara har i källaren utan riktig dörr och insynsskydd. Men tillfälliga lösningar gör att det ändå funkar.
Då kylen är gammal och snart brakar ihop, diskmaskinen är rostig invändig och det inte finns någon frys uppe (eller får plats på bra ställe uppe). Så började vi med köket istället. Flyttade in 29;e november och har hunnit bo in oss en månad och känna påd et lite och ändrat oss flera ggn om bänkskiva och huvida kyl och frys skulle vara svarta/rostfria eller integrerade. Vi har nu valt sistnämnda och köket är vitt. Tänkte högblankt först men matt kändes mjukare och mer "vi". Jag var sugen på vita lucker, vit bänkskiva och vitdiskho och ha svarta väggar och glasskiva istället för kakel men fick kompromissa till en svart bänkskiva i shifferstil från bauhaus. medans min kille fick kompromissa bort sitt svarta kylskåp. och tillsammans behåller vi den svarta fläkten med touch vi hittat på bla mediamarkt och el-giganten.


Vart inne på att köpa kök från Polen genom en arbetskamrat som har kontaker där som komemr hit och bygger billigt med. Men så tänkte jag- om nått blir fel i beställningen elelr om något går sönder.. då är de ju inte sådär väldigt lätt att varken reklamera eller köpa nytt. Nä så vi valde ikea. Säg vad ni vill om ikea men jag tror på dem och de komemr alltid stå kvar. Fått ett jättefint kök till bra pris och jättebra hjälp när vi var där och ville ställa frågor och beställa. Hoppas den goda känslan håller i sej ;)
Tänkte att det kommer nog ta några veckor, kanske 6-8? borde väl vara normalt, nä 1,5 vecka tar det! beställde igår och levereras 18 januari. igår packade vi ner julen, idag fixas lilla toan nere lite emd nytt wc-ställ så skall vi packa och börja riva.
slänga ut spis, fläkt och spistimer på blocket.
Är så spännande nu!!!!!
kramar

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg