Sakta men säkert

TessanSF

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Jag är nog inget vidare Styleroom-ämne. Renoveringarna får stå tillbaka för sambons garageprojekt och med två små barn så hinner man inte göra mycket själv, men hallen har fått nya garderober i form utav Elfa skjutdörrar, nya tapeter, nytt golv och en fin vit sittbänk från Jysk. Problemet är ju bara att det finns fortfarande inga lister eller foder någonstans.
Tänk att de där små sakerna ska ta sån tid.
Sen har vår lilla son rivit sönder tapeten på ett ställe men jag hoppas att jag ska kunna byta ut den delen utan att behöva tapetsera om hela hallen.
I så fall får det vänta till han blivit äldre.

Kökets väggar har stått målade med vit grundfärg i ca tre år nu (en liten yta vid dörrhålet är fortfarande gul som hela köket var när vi flyttade in) men i nästa vecka hoppas jag att pärlsponten ska upp och alla lister och och sånt ska bli ditsatt.
Har redan bestämt mig för tapet från Boråstapeter i serien Vintage. Det blir en cremefärgad tapet med olika brevtexter på. Kommer bli superfint när det äntligen blir klart.
Ska bara beställa den också...

Mitt upp i allt annat kaos så gick min pappa bort så nu har jag spenderat min semester med att rensa hans lägenhet. Oj vad den människan sparade på allt. På gott och på ont. Jag har ju hittat mycket roligt också som gamla ransoneringskuponger, brev från min farfar till min farmor, gamla tidningar från 30-, 40-, 50- och 60-talet, telegram som min farmor och farfar fått ända från de gifte sig och sedan vid stora händelser i deras liv, mycket gamla foton och fina gamla kristallglas och kaffeserviser efter min farmor.
Och massor massor massor av dukar, linneservetter (även från min farmors mamma), gamla fina örngott med broderade monogram m.m.

Den här veckan är jag ensam hemma med barnen så då tänker jag passa på att hitta plats för allt som jag ärvt. Inte lätt kan jag lova. Mitt största problem är att hitta plats för sakerna utan att det känns som farmors hem eller alldeles för plottrigt. Jag är absolut ingen minimalist men jag vill inte täcka varje fri yta med tavlor och hyllor med prydnadssaker.

Nån som förresten har nån idé vad man ska göra med gamla kopparsaker?

Back to work!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg