Inspiration med Knaada

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2038 besök

Knaada, eller Sofia som hon heter, är en av StyleRooms mest populära albumägare men bloggar även på StyleRoom. Jag passade på att ställa lite frågor till Sofia om inredning och trender.

Fullständigt namn: Sofia Leanders, Grafisk formgivare och inredningsbloggare

Mitt hem: Charmigt 20-talshus i Hälsingland

Yrke: Formger och säljer grafiska prints på knaada.se, och kombinerar detta med stylinguppdrag för både företag och privatpersoner.

Image title

Vilka typer av inredningsprodukter gillar du?

Äkta material och rena former. Plåt ska vara plåt, inte pulverlackad. Marmor får inte vara plast och en snygg patina ska absolut vara äkta. Därför gillar jag Granit mycket. House Doctor har också fantastiskt mycket fina prylar och ska jag välja en butik så blir det nog Artilleriet som imponerar på mig mest. Men frågar du var jag handlar oftast så är svaret helt klart Loppis. Jag vill att inredning ska vara personlig, och då finns det inga genvägar.

Vad tycker du om svenskarnas sätt att inreda?

Svenskar har ett gott öga för rena linjer i design och inredning. Jag tror att kanske vitt kan vara den enkla vägen för att uppnå ett stilrent och "lyxigt" hem. Dessvärre många gånger med ett opersonligt och mindre hemtrevligt resultat. Men vitt som görs på rätt sätt, med respekt för former, linjer, skuggor och kontraster är ju så fantastiskt snyggt!

Vad kommer inte innanför tröskeln i ditt hem?

Det som är skräp för andra kan vara skatter för mig och vice versa. Jag har väldigt svårt för glamoröst krimskrams, guldsprejade grejer med glitter och fejkade prismor. Lila är en färg jag just nu inte vet vad jag skulle göra med, men samtidigt ska man aldrig bortse från att kanske lite plommontoner kommer att dyka upp för att ge sköna kontraster till alla pudriga pasteller, så man ska aldrig säga aldrig, speciellt inte inom inredning och trender.

Var handlar du inredning?

Jag handlar väldigt mycket online eftersom vi bor på landsbygden och utbudet nära mig är litet. Just nu inreder jag en 860 kvm stor skola från 20-talet och dom senaste paketen jag har hämtat kommer från Clas Ohlson, Ikea och bga fotobutik. Jag är en "gör det självare", därför är det ofta ganska tråkiga prylar som dimper ner i brevlådan såsom beslag, hjul, tygbitar, sprayburkar och mattknivar. Allt jag behöver för att fixa mina inredningsprojekt.

Var får du din inspiration?

Överallt. Det var nog kurs ett på min designutbildning, att lära sig att alltid ha "inspirationsglasögonen" på. Jag inspireras mycket av offentliga miljöer, butiksskyltningar, hotell, film, tv och annat som vi dagligen stöter på. Och givetvis det digitala flödet som också är en del av mitt jobb, såsom pressmeddelanden, bloggar, Styleroom, Instagram, Pinterest och webbutiker.

Du håller på att bygga ett New England hus. Varför just New England?

Min man är norsk och vi är båda väldigt förtjusta i dom klassiska norska vita husen med liggande panel och vit snickarglädje. Den påminner mycket om New England som då också har sina fantastiska terasser längs med hela huset och det har jag alltid drömt om. Vi tycker också att det är en stil som passar bra till det befintliga huset och tomten vi har, så det beslutet var enkelt.

Image title

Här kan du läsa fler intervjuer

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg