Rain

Jag är en loppis- och auktionsråtta som vurmar för sådant som är nött och har äkta patina. För mig är det viktigt att ta vara på hemmets själ. Med det menar jag inte att man inte ska kunna plocka in festliga element eller att jag sover med
Jag är en loppis- och auktionsråtta som vurmar för sådant som är nött och har äkta patina. För mig är det viktigt att ta vara på hemmets själ. Med det menar jag inte att man inte ska kunna plocka in festliga element eller att jag sover med byggnadsvårdsbibeln under huvudkudden, men det kittlar inte i mig av "lantlivet på stan" eller när fantastiska femtiotalskök rivs ut och byts ut mot ett Ikeakök i "lantlig stil". Däremot går jag igång på ett funkishus med retroinredning eller när någon galning flippat totalt och gjort sin alldeles egna grej av en tråkig betonglägenhet. Själv bor jag på landet på en liten gård från ungefär 1890. Här får det gärna vara lantlivskänsla. Bloggen i hemsida-länken rör mest lantliv och försök till självhushållning.
  • Land: Sverige
  • Antal vuxna i hushållet: 3
  • Antal barn i hushållet: 1
  • Inredningsstil: Ytterst få av sakerna i vårt hem är köpta nya. Allra mest tycker jag om riktigt gamla allmogesaker, men de brukar tyvärr kosta en slant. Istället är det är många saker jag plockat in från gamla stallar och källare till ett liv inomhus, som de kanske inte var tänkta till på den tiden det begav sig. När det gäller renovering är jag väldigt noga med att inte förstöra, utan där det behövs försöka återställa, husets själ. Jag skulle till exempel aldrig drömma om att byta ut våra gamla ytter- och innanfönster mot moderna med fuskspröjs, hur mycket det än drar i nacken när man ser på tv. Mitt hjärta gråter när struntar i husets ursprungliga byggnadsstil i renoveringsarbetet. Det finns för många tragiska exempel på det., inte minst här på Styleroom.
  • Senast inloggad: 2021-11-10
  • Medlem sedan: 2009-10-21
  • Inlägg i forumet: 6

Rains album

kök,jul,lantligt,julträd,äpplen
rustikt,jul,juldukning,notblad,leksand
kök,lantligt,målat golv,lantkök
advent,adventskalender,kalender,pyssel,notblad
kakelugn,brasa,eld,sekelskifteshus,vardagsrum
vin,vinkällare,matkällare,valv,källarvalv
provdocka,resväskor,orgel,skolplanscher,kläder
tapet,gammelsvenskt,fårskinn,resväskor
tekoppar,te,trädgård,bukett,utomhusfika
nycklar,gamla nycklar,läs
trädgårdsmöbler,konservburkar,höst,gryning,trädgård
påskliljor,vår,påsk,ljusstakar,kockums