Ibland blir man påmind...

Proteser

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Ok, jag älskar "loppishem" även om de är totalt genomtänkta. Jag kan dregla över dem i timmar. Det är också många av de där sakerna som nästan är obligatoriska i dessa loppishem som jag älskar. Sådan har jag alltid varit och sådan kommer jag nog alltid vara. Det är inget konstigt med att folk börjar älska gamla koffertar och plåtburkar och att de till slut blir trendiga och skitdyra.

Men ibland kommer man till hem som verkligen är just klassiska loppishem. Där loppismöblerna står där därför att någon behövde ett bord och tog det fula som kostade 40 spänn. Där folkölsflaskor duger lika bra som ljusstakar som en tomflaska som innehållit ett årgångsvin, och där flaskor är ljusstakar därför att man inte hade några riktiga och inte för att det är sexigt bohemiskt. Där gamla sockerlådor har fått fungera som provisoriska soffbord eller förvaringsmöbler därför att de stod vid vägkanten och var gratis och inte är statusdetaljer i samma prisklass som designbyrån bredvid. Där de gamla plåtburkarna är förvaring i brist på annat och inte samlarobjekt och där konservburkarna som fungerar som blomkrukor inte nödvändigtvis är de snyggaste. Där det udda porslinet från början inte var tänkt som en detalj i sig utan helt enkelt var ett snabbt och billigt sätt att få ihop ett nödvändigt antal koppar och tallrikar.

Och på något sätt gillar jag det där. Det gamla "hederliga" sättet att inreda med skräp, loppismöbler och containerfynd - den billiga lösningen för fattiga eller folk som hellre lägger de pengar de har på annat. Var det inte det det skulle handla om? Loppistrender och överpriser finns överallt. Men här och var är det blandat med människor som bara vill kolla om de hittar en billig kaffebryggare, eller som sätter sig med en kopp kaffe och en god bok och ser om de kan kränga sin gamla cykel. Och snygghetsfaktorn? Tja, det är väl olika, men det jag gillar mest i mitt eget hem är spegeln jag hittade i gamla soprummet, fåtöljen någon hade dumpat på vinden och resväskan jag räddade från containerdöden på Brännö i somras. Den mer planerade och något dyrare teakbyrån kommer tvåa. :)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg