Ägd av sitt hem?

Proteser

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Jag kollar runt i album här och hittar en del jag faktiskt gillar. Det mesta är inte alls min stil, även om en del kan vara imponerande på flera sätt. Men jag har också fått en del funderingar.

Att skapa ett hem tar väl alltid en viss tid och kostar också pengar. Men vissa hem verkar kosta betydligt mer än andra, och ta enorma mängder tid. Det kan handla om svartvit minimalism med så kallade accentfärger, något som i mina ögon blir än mer obegripligt hos barnfamiljer. Det kan vara hem som tagit månader eller år att renovera, fixa, möblera och pynta. Det kan röra sig om ett hem fullt av dyra saker, saker som inte kan användas så ofta att de är annat än dekoration eller föremål som kunnat användas men som också finns där mest för att vara snygga. Eller i största allmänhet hem där det inte finns minsta stilbrott, där inte en enda sak verkar vara köpt under en tid i livet då man hade annan smak, där till och med eventuell röra verkar välkomponerad.

Hur påverkas man av att inreda "för mycket"? Jag föreställer mig att jag, förutom den tid jag skulle behöva vara hemma för att hålla rent, skulle stanna hemma oftare än jag annars gjort. Att de pengar och den tid jag lagt på att köpa och byta ut alla småprylar i olika färger skulle kännas bortkastade om jag inte var hemma och tittade på det tillräckligt ofta. Eller så skulle det ibland dyka upp ett gnagande dåligt samvete, för att jag borde vara hemma mer.

Blir det så att man blir mer och mer bunden vid sitt hem ju mer man inreder? Stanna hemma och titta på ditt smakfulla hem - ingen annan ser det. Kolla att den dyra filten ligger rätt över fåtöljen. Torka barnens flottiga handavtryck från de högblanka skåpsluckorna. Köp frukt, men se till att den matchar kökskaklet.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg