Nu är vi igång

Projectrenovate

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Hej!

Efter problem med datorn är allt uppe och fungerar.

Bilder från prospektet har lagts upp mer bilder kommer under morgondagen.

Vi har nu satt igång.

Vi har nu hållt på i cirka 2-3 veckor. Renovering tar mer tid än vad man tror.
Vi har rivit ner väggen som avskiljer matrum från kök, För att öppna upp rummet och skapa mer ljusinsläpp till lägenheten.

Vi har dessutom rivit ut hela köket. Kyl, Frys och spis allt skulle veck.

Detta innebar en hel del soppor. Vi tittade på klockan när allt var nedburet till vår hyrda skåpbil, vi hade en knapp timme på oss att ta oss till soppstationen och slänga allt. Min inre panik började växa och min enda tanke var att detta är helt och hållet ommöjligt, men vi klarade det(tack vare fin hjälp från viktors vänner), och högdalens soppstation fick sig med all säkerhet ett tillskott på 1 ton avfall på mindre än en kvart :). Kanske någon form av världsrekord?


Inte nog med det! Vi har även förbehandlat väggarna dvs. dragit bort en tjock väv samt tapeter som satt under. Dett gjordes genom en fuktad svamp som då löste upp tapeter, papper och allt möjligt som satt på väggarna och därefter sluttouchen med en slags fixerande grundfärg för våtutrymme. Ett riktigt hästgöra som jag helst slipper göra igen.
Målaren har precis satt igång att bredspackla i kök och matrum så snart har vi slätare väggar än slätast.

Jag och Viktor har satt igång med att grunda väggar och tak och faktiskt även börjat kladda på lite täckfärg och takfärg i vardagsrummet/sovrummet. Färgval avslöjas imorgon i bildalbumet. Skönt att slippa den murriga gröna färgen.

Nästa steg efter detta blir att slipa de färdigspacklade väggarna samt lägga det vackra golv viktor nyligen köpt. Jag avslöjar att det blir ett trägolv. Resten får ni se när bilder kommer upp. Kan inte bärga mig.

Inredning och möbler.... Just nu är jag ute efter ett 50-tals bord med perstorps skiva. Det är svårt att hitta så jag kommer fortsätta. Är det någon annan som kan föreslå ett vitt matbort i maxbredd 120 som man kan få in 4 små pinnstolar runt? Och då helst två på varje långsida... Jag tar mer än gärna emot tips!

Ha en trevlig dag och njut av den kommande våren! Det är juh så härligt!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg