Ny på styleroom!

MsChevy

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Styleroom har ju alltid varit en känsla till inspiration, fått massa idéer härifrån. Så nu tänkte jag visa vår resa till att få vårt hus till det hem vi vill ha. 

Vi köpte vårt hus utanför Köping i augusti 2012. Det är fult som stryk, med anskrämliga eternitplattor, nedgången loge, men vi föll som furor. Det ligger ca 5 minuter från stan, men har naturen inpå knuten. Vi har en fantastisk utsikt över åkrarna och på andra sidan huset är skogen. Vi ser in till stan. Sambon ville ha grannar, men inte jag, det här blev en gyllene kompromiss: vi har två grannar på behörigt avstånd :P

Huset är ett s.k. "1909-hus", dvs byggt nångång mellan 1895-1920. Det var ursprungligen ett tvåfamiljshus, delar av det gamla köket på övervåningen finns kvar. Det är utbyggt i omgånger, så vitt jag kan förstå. Det är ca 136 m2 boyta och ca 56 m2 källare (som i nuläget inte går att göra så mycket med, förutom lite förvaring samt tvättstuga). Huset är dränerat, men de som gjorde det, har gjort det på ett väldigt märkligt sätt samt att när källaren grävdes ut på 60-talet, så grävde de av en grundvattenådra, så vi har en öppen brunn med pump i källaren, så vatten är vårt ständiga orosmoment. 

Men vi trivs jättebra, även om tålamodet och orken tryter. Familjen består av två vuxna och en 6-årig son. Jag är långtidsjukskriven pga utbrändhet, min sambo jobbar på industri. Intressena här hemma är i första hand bilar och 50-tal/vintage/rockabilly, hem och trädgård. 

Kommer lägga upp lite bilder i mina bildmappar, men även här i bloggen. Följ gärna min andra blogg oxå, http://www.pinupsandkustoms.com/kittycupcake/ , där jag skriver om allt o inget, men mycket rockabilly och livet som det är. 

Ser ni trädet på altan till vänster? Det blev ett perfekt frukostbord! :)

Image title

Image title

Trädet nedsågat! Inrednings- och trädgårdstidningarna predikar om hur fint det är att bygga altan runt ett träd. Nånting de inte nämner är hur fullkomligt jäkla snorhalt golvet blir av trädsav, löv o annat som hamnar på trädäcket pga trädet. Vi hade ett äppelträd =getingar.

Image title

Voila! Ett bord i barbordshöjd. Där har vi ätit många sommarfrukostar. Vi låter trädet leva, annars ruttnar det o vi måste ta bort hela altan samt att trädet skjuter skott så det blir en mysigare miljö :)


Gårdsbilder kommer senare. Nu ska jag försöka vila bort huvudvärken, så jag orkar göra lite nytta sen. 

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg