Piff till ett opiffigt sovrum

Miscen

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Vårt sovrum var så jäkla trist när vi flyttade in i Lilla Sjuttiotalshuset Vid Skogen. Det satt någon fisvit, skamfilad tapet uppe och furugolvet som en gång måste varit vackert var fläckigt och nött.
Vi målade taket mörkt grafitgrått och väggarna ljusgrå. Sänggavelväggen pryddes med en dramatiskt blommig tapet med svart botten. På golvet lades ett klickgolv från Ikea som skiftade i mörkbrunt och svart. De gamla klumpiga allmogelisterna plockades bort till förmån för slank, vit standardlist. Vi köpte lila sängkläder, lila gardiner och lilagudvetallt. Vi satte upp guldfärgade klotlampor som vi fyndat på loppis. Vår klassiska risboll fick hänga kvar i taket. Det blev ett ganska coolt rum.

Men tidens tand är obeveklig. Vårt nyrenoverade sovrum har blivit rörigt och trist - igen. Igår åkte jag och ettåringen resolut till Albackens Trädgårdskafferi för att få inspiration till en förnyelse av sovrummet.

Det var en underbar dag, nästan 20 grader varmt och sol. Vi satt först ute i den härliga trädgården och fikade, sen gick vi in och stirrade lystet på alla inredningsprylarna. Det slutade med lila glasbubblor att hänga i fönstren, vit plåtskylt med texten "Love" och jättefina lila ljushållare till sängborden.
Nu återstår bara att hitta tjusiga gardiner, ett par gosiga mattor att ha bredvid sängen och en sänglampa, gärna i flätad rotting eller liknande...

Albumet "sovrum" kommer snart upp.... Lovar :-)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg