Planen på ett underbart sovrum.

Marvegaqna

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Sovrummet saknar helt den inbjudande lugna och mysiga känslan jag vill ha. Eftersom att jag tidigare bott i ett rejält kaos ville jag, när jag flyttade hit, helt plötsligt skala bort alla onödiga saker och sova i ett rum med enbart en säng och en drömfångare på väggen. Nu har jag alltså insett att detta är så långt ifrån min personliga inredningsstil man kan komma och att jag vill skapa ett rum där jag fortfarande känner lugnet, men där jag också får utrymme för min kreativa sida. Sovrummet är därför det rum jag kommer satsa att färdigställa först.

Eftersom detta från början kommer vara ett budget-projekt som ändå ska andas lyx så är tanken att skapa en hel del själv - allt ifrån målande och tapetsering av möbler och inredningsdetaljer till själva byggandet av sänggavel. Känner att jag har rejäl tur som lever ihop med en snickare, nog för att jag är händig och pysslig, men det är mer åt klippa-klistra-hållet.

Sovrummet är relativt litet, och som det ser ut nu täcks nästan hela rummet av våran 210cm-säng. Sängen kommer stå kvar så utmaningen blir att hitta möjligheter för förvaringsutrymme.

Planen än så länge ser ut såhär

- Sängstomme med plats för förvaring under, en tanke är att bygga ihop ett "skal" av köksskåp. Det billigare alternativet vi är inne på är att köpa höga ben till sängen och införskaffa en fin sängkappa.

- Skapa en "fondvägg" med hjälp av gardiner bakom sängen. Egentligen har jag hittat en superfin mörkblå/grå färg jag vill måla hela sovrummet i, men vi bor i en hyresrätt där vi inte får måla om.

- Tillverka en sänggavel för att skapa den mysiga känslan, och för att slippa slå huvudet i väggen under nattens rörliga sömn.

- Mot ena väggen behöver jag någon typ av avlastningsyta där jag också kan sitta med min dator och arbeta, man ska inte få känslan av att detta är en skrivbordshörna, utan mer åt sminkbords hållet.

- För tillfället existerar det inga nattduksbord, så detta måste införskaffas eller skapas.

- I sovrummet har vi också en liten "walk-in-closet" som är i extremt behov av en upprustning. Totalt oplanerat utrymme i princip.

Självklart ska sen alla inredningsdetaljer in och skapa hela feelingen jag vill ha. Men vi börjar med de stora och lite mer tidskrävande sakerna.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg