Rabarberpaj, ogräsrensning och en hittad trappa.

Lillaplopp

Skrivet av SE

Publicerat för sen
I helgen gjorde jag min första rabarberpaj av rabarbern som vi har i trädgården. Vi har inte mindre än 3 plantor av rabarber på vår tomt. Det kommer att bli mycket rabarbersaft, pajer och liknande i sommar.

Vår tomt gränsar till en lite å, så vi har en sluttning ner till den som man kan göra lite vad man vill med. Denna del är inte en del av tomten men kan använda den lite som man vill. Många av grannarna har röjt undan slöjet och lagt grov singel där. En annan granne har byggt ett altandäck utöver branten. Jättefint. Alla tomter har från böjan haft en trappa ner till denna ån. Vår trappa har man inte sett vare sig inne på vår tomt eller utanför. Den har varit helt övervuxen med gräs och ogräs. I helgen började jag det mödosamma arbetet med att gräva fram denna trapp. (Bildbevis kommer så snart jag är klar med arbetet.) Jag hann med att få bort gräset inne på tomten. Klippte sönder fårnätet som förra ägarna satt upp. Vi ska om något år sätta upp ett ordentligt staket med en grind just vid denna trapp men de olika staket vi tittat på kostar mellan 4000-8000 kr.

Jag har länge gått och irriterat mig på att det växt så mycket ogräs mellan stenplattorna på framsidan. I lördags så drog jag på mig handskarna och fram med redskapen och sedan ut och luka bort allt ogräs. Svärmor hade ättika(starkare än den som man handlar i affären) hemma så jag for dit och hämtade det. Nu ska det inte växa ogräs mellan de plattorna något mer i år i varje fall.

Passade på att så lite gräs på alla jordplättar som har blivit efter att sorken varit framme. Nu har vi även införskaffat en typ av stav som man sätter ner i marken och som ger i från sig vibrationer som sorken inte tycker om. Hoppas att detta hjälper för det är inte så kul att ha små jordhögar i trädgården hela tiden.

Jag bara älskar att gå och påta i trädgården och se hur den sakta men säkert växer fram. Det är min terapi och mitt lugn, min plats i livet.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg