regn och åter regn

Lili

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Äntligen semester!
Ledig från arbetet men inte ledig från jobbet med att renovera hemmet. Semestern ska ägnas åt en hel del renoveringar men kortare turer ska vi försöka hinna med. I år fick vi ganska mycket tillbaka på skatten så därför bestämde vi att vi skulle satsa på renovering i sommar och spara utlandsresan till våren.

Vi ska fortsätta vårt arbete med fasaden. Det mesta är ju klart nu men lite detaljer återstår. Det ska till några fönsterfoder, hängrännor på veranda, balkongräcke m.m Igår målades iallafall verandataket färdigt så att man kan stryka det från listan. Den inglasade verandan har blivit riktigt mysig sedan vi flyttade ut vårt gamla köksbord dit och klädde om stolarna. Det var lite pilligt och blev inte perfekt men det duger helt klart. Jag valde ett beige färgat textilaxduktyg för att lätt kunna rengöra dem. Jag tycker att det är ett helt underbart påfund. Nu går alla tyger på veranda möblerna i beige så då har jag stora möjligheter att förändra rummet med hjälp av olika accentfärger. Vi har inhandlat klinkers till golvet som jag tror kommer att bli jättebra.

Men mycket arbete sätter regnet stopp för. Jag kan inte låta bli att undra varför det skulle börja bli dåligt väder när vår semester började men än så länge har jag förhoppningar om att det iallafall ska komma några dagar av solsken och värme. Det återstår ju tre veckor av semestern. Regnet hindrar dock inte att arbete utförs. Vi har börjat att renovera köket. Bänken har monterats bort och vad fann vi då? Jo under fanns inget annat än bara trasbotten så för att kunna bygga köket blev vi tvungna att fylla upp med byggskivor i tomrummen. Jag känner redan nu att det kommer att bli bra, gud vad jag längtar efter att se det färdiga resultatet men jag vet att det är en lång och kämpig väg dit. Vi har hittat ett golv som vi vill ha. Vad skönt det är när min man och jag är överens direkt. Vi fastnade för ett laminat med oljad stenstruktur, det ser verkligen äkta ut. Det är sällan vi behöver lägga tid på att diskutera för att komma överens. Några kompisar lägger flera timmar vid varje renovringsprojekt på att komma fram till en gemensam lösning och därmed också leta efter material som överensstämmer med det de kommit fram till. Att vi fortare kommer fram till en lösning kanske beror på att jag till största delen får forma idéerna och att min man köper dem som oftast.

I och med att vi har börjat riva köket kunde vi nu bära ner de gamla köksskåpen som ska bli förvaring i gillestugan så är den nästan helt klart. Gillestugan har varit helt fantastisk när det är varm ute och för att få lite tid för sig själv. Medan jag är nere i tvättstugan kan jag hinna med några solon på Guitar Hero! Så snart är jag i klass med Yngwe Mlamstens (or not).
Lite kul måste man hinna med också!
Hakuna Matata/ Linda

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg