En skymf mot allt vad julen handlar om?

LadyClose

Skrivet av SE

Publicerat för sen
En kompis till mig bodde i ett kollektiv en gång i tiden och en av dom bestämde sig för att köpa en plastjulgran från Rusta. Och eftersom han (ja det var en kille) älskar färgen vart det en rosa julgran . Detta ledde till livliga diskussioner i kollektivet då en tjej hävdade att det var "en skymf mot allt vad julen handlade om" att ha en rosa julgran istället för en grön. Vad anser ni om det, handlar julen verkligen om färgen på julgranen? Är det okej att ha rosa/blåa/lila julgranar i plast? Eller ska det vara en riktig julgran?

Men om man nu ska "hålla så hårt på traditioner" att man inte kan tänka sig att släppa in en rosa julgran då kanske man ska ifrågasätta varför man har en jultomte? På 1800-talet var det julbocken som kom med julklapparna i Sverige. Men idag är julbocken bara en liten prydnad som man kan hänga i julgranen. Fast i Finland lever julbocken vidare i namnet joulupukki som är namnet på just tomten.

Själv växte jag upp med plastgran, vi hade samma gran i arton år tills den var så sliten och gles att vi köpte en ny - i plast!


Yay or nay?

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg