Drömmen om ett fritidshus

JessDav

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Hej,

Vi är ett par från Sundsvall som under dagen fått tillträde till vårt fritidshus. Tanken är att vi ska renovera det allt eftersom och här har vi för avsikt att vi ska publicera allt som har med fritidshuset att göra.

Kort information:
- Huvudstugan är på 45 kvadrat med en fallfärdig altan på ~15 kvadrat.
- Det finns även en gäststuga med tillhörande utedass, friggebod och ett garage.
- Tomten korsas av en medelstor å med en ö i, bestående av rullsten.
- Vatten från egen brunn och direktverkande el.

Dag 1:
Efter att vi gjort klart allt hos mäklaren åkte vi raka vägen till stugan och började röja. Tror att det kändes lite extra spännande då vi fick med alla inventarier men inte riktigt visste vad det innehöll. Självklart förstod vi att det skulle betyda mycket rat, men det blir ändå som rena rama julaftonen att öppna varje¨dörr, skåp och låda.

Röjningen gick bra, inne på toaletten flög både badrumsskåp och garderob. Därefter gav vi oss på sovrummet - allt åkte ut (utom en inbyggd garderob). Hittade även väldigt intressanta rullgardiner som vi troligtvis kommer att använda oss av till en början. Måste även påpeka att det var lite knöligt att städa så länge inte vattnet var påslaget. Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan säljaren kommer förbi och visar hur man kopplar på det.

Nu är vi helt slut så det blir en tidig kväll ikväll och imorgon står det "måla sovrummet" på schemat. Vi knäppte för övrigt en hel del bilder idag som vi hade tänkt bjuda på men... Vi fick med oss kameran hem, dessvärre blev sladden kvar i stugan. Vi får komplettera med dem en annan dag helt enkelt.


/J&D

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg