Hur ska vi hinna med allt?

Isabella

Skrivet av SE

Publicerat för sen
I veckan kom första leveransen inför vårt takbyte i vår, takpannorna. Sex pallar takpannor står nu på vår uppfart. Nästa leverans är de nya takfönstren vi köpt. Större, med original rullgardiner och förhoppningsvis mer täta och värmereflekterande mot de troligt över trettio år gamla takfönstren som finns i vår vindsvåning nu.
Med takfönstret blir det också oundvikligt att inte renovera vårt sovrum samt vårt "bibliotek" som vi har i vindsvåning. Vi har pratat om renoveringen av sovrummet i ett par år men har bestämt att göra den efter takbytet eftersom vi skaffar större fönster och måste bygga om innerväggarna bl.a. Nya sovrumsmöbler ska det bli också. Till det önskade vi oss presentkort i bröllopspresent förra året så lite bidrag på vägen har vi! Jag har nog äntligen hittat tapet till fondvägg i sovrummet. Ska bara kolla in dem i verkligheten hos färgvaruhuset. Håller tummarna att bilderna online stämmer med tapetboken. Vi har även funderat på vad vi vill ha för golvbeklädnad. Inte lätt för takhöjden är bara 188cm i sovrummet. Idag ligger en utsliten plastmatta på golvet som börjat spricka. Ett fint trägolv skulle bygga nästan 2 cm. Vi funderar på heltäckningsmatta faktiskt men de kostar en hel del, men gosigt under fötterna på morgonen skulle det bli.

Sedan har vi även talat om att bygga en ny altan på framsidan av vårt hus. Idag finns en altan som är aningens förliten för att rymma ett bord för 8 personer när det är lite grillning på sommaren. Det ligger 50x50 betongplattor med ingjuten sten på där nu. De har rört sig i tjälen och stenar på plattorna har lossnat och ser hemskt tråkiga ut. Vi har lagt trallplattor över, det gjorde vi första våren. Trallplattorna börjar bli fula i färgen trots ihärdig oljebehandling varje år. Vårt hus ligger lite upphöjt så även altanen som ligger liksom på en platå intill huset. Höjden på befintlig altan är bra men vi skulle vilja bygga ut den så den blir bredare och med spårfräst brunimpregnerad trall. I detta jobb kommer vi även bila ned vår betongtrappa som är prydd med mosaik på stegen. Mosaiken lossnar och har spruckit tyvärr. Trappan är verkligen "one of a kind" men vi har inte råd att göra ny så den ska också i så fall byggas ihop med altanen och med samma trämaterial. Räckena till altanen blir liggande regelvirke som flera här på Styleroom har. Det passar fint till vårt tegelhus tror vi.

Nu ska vi bara hinna med allt och framförallt pengar... Takbytet har vi sparade pengar till eftersom vi vetat om sedan vi köpte huset att inom fem år skulle taket bytas.

När vi sätter igång med allt eller något av det, förutom taket då, så får jag lägga ut lite bilder på byggena.

Ha det bäst!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg