Tavelvägg

Anneliesdesign

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3101 besök

Det finns massor av sätt att hänga upp en tavelvägg och lika många mallar/instruktioner/"regler" att följa. Jag körde helt utan någon som helst planering... inget mätande, ingen tanke på att det måste följa vissa regler. Det enda jag hade i tankarna var att hålla ihop färgerna, både på motiven och på ramarna. Det blev till slut trärena ramar tillsammans med svarta ramar. Svartvita motiv (konsttryck som jag har målat) och en liiiten färgklick med "Zlatan" som är från Fotografiska.

Image title

En regel som jag ofta ser när det gäller tavelväggar är att underkanten eller överkanten måste vara rak! Det håller jag inte med om så jag körde på känsla :-) Alla måsten kan ju avskräcka vem som helst att börja spika hål i väggen,  men mitt råd är: "Kör!" Jag måste dock erkänna att jag var lite nervös innan jag var klar, för det är en helt nyrenoverad vägg med nada hål! Fast... jag blev nöjd och är glad att jag vågade. Och som ni ser, inte en enda rak linje varken i överkant eller underkant av tavelväggen.

Image title

Det enda jag tycker är viktigt är att tavlorna hänger rakt, så ett tips är att lägga ett vattenpass på ovansidan av tavlan och justera.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg