Löpartights för män med kompression – vad du bör veta innan du köper

Amilebills

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Kompressionstights för löpning kallas kompression av en anledning. Det beror på att de är gjorda av tyger som håller tätt mot huden längs benen och ger ökad cirkulation och extra stöd runt benen. När det blir ökad cirkulation blir det lättare för löparna att klara långa sträckor eftersom det minskar energiförbrukningen även med de långa farterna. De erbjuder också motstånd genom att minska motståndet när du bär löparkläder som har mer tyg.

Strumpbyxorna används även i återhämtningssyfte. De minimerar inflammation och ömhet i musklerna och därmed uppnås snabbare återhämtning efter en löprunda. Andra fördelar med att bära löpartightsen är att de ger värme och samtidigt håller svettning på minimala nivåer. Det finns enorma varianter av kompressionstights för män på marknaden idag och att veta några saker om dina alternativ kan hjälpa dig att göra rätt val för din nästa löprunda.

Täta material

Löpartights för män är gjorda av olika material, varav de flesta är blandade för att göra stretchen för perfekt passform och fortfarande behålla sina ursprungliga former när de tas bort. De vanligaste materialen du hittar med kompressionsåtervinningstightsen inkluderar följande;

Bomull - Löpartights gjorda av bomull tenderar att vara mer bekväma och lätta men de håller inte lika länge.

Syntet - De vanligaste tygerna i denna kategori är Lycra, polyester och spandex och de erbjuder maximal kompression. Materialet är också starkt och lättskött men de kanske inte är ett särskilt bra val för personer eller löpare som har känslig hud. Längre perioder kan orsaka hudirritation för sådana individer.

Blandningar - Kompressionstights för löpning gjorda av materialblandningar erbjuder goda egenskaper som andningsförmåga och fukttransport som är bra för löpning. Materialkombinationen du får avgör vilken upplevelse du får när du bär tightsen.

Ull – Det är ett material som gör löpartights för män som är extremt varma. Materialet kliar inte som rena syntetmaterial gör.

Tight design

Kompressionstights för män är lika snygga som de som är designade för kvinnor. Du kan faktiskt klara av att göra det där modestatistiken genom att välja en stil som är funktionell och bekväm, men som samtidigt speglar din personlighet. När man tittar på stilen eller designen är det få element som spelar roll.

Färger – Svart verkar vara standardfärgen för många, men tightsen finns i ljusare toner som kan öka synligheten. Om du vågar nog för ljusa färger, då kan du välja neonfärger och andra ljusa färger eller strumpbyxor som har färgglada reflexremsor. Kom ihåg att färg kan förbättra din säkerhet, speciellt när du springer sent på kvällarna eller väldigt tidigt på morgonen.

Tålängd och typ - De flesta tights slutar i fotled, men du kan även hitta tights som har ett elastiskt band som går runt foten, hakar fast under fotvalvet så att de inte åker upp vid löpning Vogeni. Några av tightsen har helfot vilket ger dig friheten att välja den typ och längd du tycker är bäst.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg