Uppiffad guldspegel med Kalklitir

Gabriella

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 5313 besök

Jag samlar på gamla speglar och tavelramar för att göra en liten spegel- och tavelvägg så småningom. Slår till när jag hittar något jag riktigt gillar och när det är ett bra pris, fixar sedan till det efter mitt tycke och smak.     

Det här är gårdagens fynd som jag hittade på Blocket. Hade turen att vara den första som mailade och det visade sig att de blivit överösta med intressentmail. Missade i veckan en annan fantastisk spegel då jag inte hängde på låset... =)

Image title

Spegeln var över förväntan då den var både större och finare än jag föreställt mig.

Image title

För att passa in med färgsättningen i vardagsrummet målade jag om spegeln. Slarvmålade med Kalklitir San Saccaria (ljusgrå) som jag har på kortväggarna i vardagsrummet. Använde en disksvamp att dutta på färgen med och sprutade lite oregelbundet med silverspray. Guldfärgen syns igenom lite här och där, vilket ger den look och känsla jag var ute efter. Gillar kombinationen av stiligt och ruffigt. Det tog mindre än en timme att måla och få spegeln att torka.

Image title

Supernöjd och fullständigt älskar spegeln!

Image title

Väggen som speglarna och ramarna skall upp på är liten och jag finurlar nu på hur jag ska få till det... Klart att Maracchino också blev storförtjust i den stora spegeln.

Image title

Hoppas på att få visa hur det slutliga resultatet blev i ett kommande inlägg och att det blir bra. =)

Hälsningar Gabriella 

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg