Så hittar du loppisarna

MysInredning

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2378 besök

Image title

Image title

Många frågar mig ofta var jag hittar alla mina prylar som jag pysslar med här hemma. Det får bli dagens text och bidrag till er där ute!=)


Jag är främst en flitig besökare på de lokala etablerade loppisarna runt om i min hemstad Trelleborg. Jag också aktiv på köp och sälj- och loppissidor på Facebook, där finns massor att fynda både lokalt och i närliggande städer. Sen har vi ju såklart de gamla hederliga anslagtavlorna i våra butiker. Där sätts det upp information om kommande hemmaloppisar eller de bästa och återkommande, lite större byaloppisarna. Större städer som Malmö har många bra secondhandbutiker och loppmarknader. 

Hur hittar jag alla dessa ställen?

Det är bra att ha några olika ställen att söka efter loppisar på, då alla loppisar inte finns med på de olika hemsidorna.

Antikochloppisguiden.se är en bra guide om du vill leta i hela Sverige. Här kan man hitta antikhandlare, secondhandbutiker, kuriosabutiker, antikvariat, auktionsfirmor och antikmässor. Bra om man ska besöka flera ställen i ett visst område. 

Svenskaloppisar.se är också jättebra, fungerar ungefär som den ovanstående. Här kan man söka på dagens och kommande loppisar runt om i Sverige. De har ett massivt register där alla sorters loppisar finns att hitta. 

Loppiskartan.se är superbra om man är ute och kör och vill leta upp en loppis på vägen. Här behöver man inte bara söka på län eller kommun som de två ovanstående. Här räcker det att man anger en adress eller stad. Du skriver endast in din position (med en adress) och sen anger du bara inom vilket avstånd man vill hitta loppis. När jag gjorde det från mitt hem med 5 km avstånd så fick jag upp 16 träffar och jag bor i en liten stad!

Glöm inte blocket, där har jag hittat mycket!

Tips: Efterfrågan på loppisprylar har ökat väldigt de senaste åren vilket har gjort att priserna hängt på. Detta har medfört att det blivit svårare att hitta roliga saker till ett bra pris. Man måste vara snabb och veta var man ska leta och som den sakletare jag är har jag en strategi. Jag har sagt det innan och säger det igen, leta på byaloppisar, årliga större loppisar och små hemmaloppisar. Det är där du kan göra roliga och prisvärda fynd och ibland kan man nästa få det oförskämt billigt. Enda reglen på loppis är "först till kvarn", så var där när det öppnar!

Lycka till med era loppisrundor, kram!=) 

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg