Rensatips från Granits grundare Susanne Liljenberg

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2838 besök


Imorse var jag på ett inspirerande föredrag där Granits grundare Susanne Liljenberg pratade om smarta rensatips och hur man kan få mer ordning i sitt hem.

1. Kom igång: Det är alltid svårast att börja. Många gånger drar vi oss för att rensa i röran för att vi vet att det kommer att ta tid. Det är lättare att få ordning om du har en plan från början.

2. Gör i ordning olika platser i rummet (gärna med lådor eller kassar redo) för saker som ska: Säljas, Ges bort, Kastas, Sparas

3. Ha dessutom alltid en Funderarlåda. En låda där klädesplagg, leksaker eller andra prylar som du har svårt att avgöra vad du vill göra med får ligga i ett par veckor innan du tar upp dem och bestämmer dig. Kommer du inte ihåg vad som ligger i lådan innan du öppnar den igen så behöver du antagligen inte ha kvar den prylen.

4. Kör du ett ordentligt rensrace en gång i halvåret kommer du att märka att det blir lättare för varje gång och att det inte behöver ta så lång tid. Dessutom kan dina grejer som du slutat använda glädja andra och då brukar det kännas lättare att frigöra sig från dem.

5. Låt barnen ta del av att städa upp och hålla ordning. Sätt upp foton i en enkel plastficka på de boxar eller lådor som de har sina leksaker i, som föreställer det som ska vara i just den. Eller låt barnen själva rita/skriva/ göra ett kollage av vad de förvarar i vilken låda.

6. Ha en låda för varje familjemedlem direkt i hallen. Då har ni varsin låda för mössor, vantar, halsdukar m.m.

7. Sätt upp en familjekalender med plats för allas namn i köket eller i hallen. Det gör det lätt att se vem som gör vad och när.

8. Utnyttja utrymmen som inte syns. T.ex. under sängen, eller inuti en pall, varför inte förvara extra täcken och kuddar i ett canvasfodral som dubbeljobbar som sittpuff?

/Mia - StyleRoom

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg