Renoverings- och Inredningsinspiration- Jul i fina villan i Norge

annastenberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2462 besök

Image title

Idag visar jag inrednings- och renoveringsinspiration från min syster och hennes familjs hem, i Norge. Ett vackert hus i julskrud ja visst! Men de har också renoverat allt själva med många fiffiga inslag! Jag skall visa er! Men eftersom jag inte har några före- bilder får ni själva tänka er slitet, fult, funktionslöst, nittiotalsfärger, fyrkantiga fönster, bårder på tapeten och gul furu. 


De är inga minimalister men var sak skall ha en plats. Gitarren får stå framme och alla böcker visas i bokhyllan. Man fångar lite av personligheterna och mycket av intressen genom att titta på böckernas ryggar. Fjärran länder, mat, trädgård och många titlar om att upptäcka Norges natur på tur.

Image title

Väggfärgen är härligt blågrå och framhäver verkligen de fina snickerierna. Det här är en färg som jag tror blir omåttligt populär som bas till alla vita möbler!

Image title

Jättefint med en samling av lyktor på bordet!

Image title

Lamporna är egentillverkade av glasburkar i turkosskimrande glas och ger ett vackert sken! Så fint att blanda olika nyanser av blått!!!

Image title

Image title

De vackra flaskorna plockar upp nyansen i den egentillverkade lampan!

Image title

Hyllan är platsbyggd och får mig att dregla! Nedre delen är Ikeas Bestå som har justerats för att passa med de funktioner som behövdes. Övre delen har de byggd själva. Hyllplanens fästen har frästs in i de lodräta styckena och fina lister sitter utanpå! Klassiskt, vackert, funktionellt och genomförbart även för den som inte är snickare!

Image title

Den röda mattan ger kontrast och en klassisk känsla i rummet!

Image title

Visst finns det fina altandörrar!

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Alla hem borde ha en eldstad! Här är kaminen smart placerad för att ge mys till flera delar av det L- formade rummet! Golvet är ett klickgolv och en kompromiss. Trägolv blev helt enkelt för dyrt. Att kompromissa är något vi alla får göra när vi renoverar och som man verkligen kan lära sig något av. Det snygga golvet de valde har en grå nyans och känns väldigt harmoniskt!

Image title

Image title

Image title

Ännu en vacker väggfärg! Grå- grönt som passar till precis allt och oavsett årstid!

Image title

Image title

Image title

Huset har flera värmekällor! Jag älskar den här kaminen! Ett så vackert smycke i hallen och värmen är verkligen behaglig!

Image title

Image title

Den svängda trappans form förstärks av att den är målad i tre olika nyanser!

Image title

Image title

Image title

En liten toalett med platsbyggt skåp, handfat från Ikea och bänkskiva av zink som bara blir finare med tiden! Den lyxiga tapeten gör allt ombonat!

Jenny och Lars har gjort det mesta själva. Och ingen av dem är snickare. Men de är väldigt noggranna, pålästa, planerar grundligt, ger det tid och samarbetar! Då blir det bra!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg