Min tavelram- och spegelvägg

Gabriella

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3088 besök

Hej! Så var det dags att göra den där tavelram- och spegelvägg som jag planerat och tänkt på länge. Köpt tavelramar (tagit bort motiven) och speglarna på Blocket, Tradera, Stadsmissionen och Myrornas, betalt mellan 100 - 400 styck. 

Så här gjorde jag för att skapa min variant på en spegelvägg. Placerade ramarna på golvet och flyttade om, flyttade om och flyttade om, under 1,5 vecka... Målade om alla ramar med Kalklitir San Saccaria som jag har på två väggar i vardagsrummet. Ramarna sattes sen upp på en vit vägg som fångar upp samma grå färgnyans som Kalklitirväggarna. 

Image title

För att inte få ett rörigt intryck utgick från en yttre kvadrat som ytterkanten på ramarna sattes upp mot. Började med att sätta upp den stora huvudspegeln och utgick sedan från den. Hade samma avståndsmått på 8 cm från huvudspegeln till de andra ramarna. 

Image title

 Souki och jag jobbar hårt med måttningen. =)

Image titleRamarna uppe efter en hel del finurlande och visst blev måttningen rätt.  

Image title

Störde mig på det tomma utrymmet mellan ramarna på högra sidan. Tog en paus och la mig i solen och visst poppade lösningen upp. Äntligen skulle jag få användning av en av järnspikarna jag köpt på Granit för ett bra tag sen. 

Image title

Image titleSatte upp spiken i mitten på det tomma utrymmet och knöt ihop en lintråd. Blev inte riktigt nöjd så jag tog ett sidenband och målade även det med Kalklitir. 

Image title Om jag blev nöjd med väggen?

Image title

Japp, jag är supernöjd och även Souki. =)

Image titleVill du se mer inspiration på tavelväggar se inlägg "Tavelvägg tips och inspiration". 

Hela mitt vardagsrum finns här Mitt vardagsrum 2015.  

Hälsningar Gabriella

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg