Inspiration till din balkong - 10 enkla balkongtips!

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 25008 besök
1. Sitt bra!
En balkong kan ses som en förlängning av ditt vardagsrum. Att addera några viktiga möbler kan göra en balkongvarm och inbjudande. Det är viktigt att tänka på storleken på balkongen innan man köper utemöbler. Om balkongen är liten, välj ett par stolar och ett litet bord. Lägg till lite mönstrade och färgglada kuddar (helst som tål lite väder och vind så du slipper ta in dem varje kväll) För större balkonger är ett parasoll ett välkommet inslag som ger en välkomnande känsla. Bekväma sittplatser gör din balkong till en härlig plats att vara på.2. Grönt är skönt
Lägg till grönska. En balkong är trots allt utomhus där växter trivs. Växter är också det enklaste sättet att ge en härlig känsla. Plantera krukor fungerar bra för balkonger eftersom de ofta är designelement på egen hand. Om utrymmet på marken är begränsad, använd hängande blomkrukor och lådor på balkongräcket. Dessa är perfekta eftersom de inte tar upp någon egentlig plats på balkongen och fortfarande ger massor av färg och grönska. Var noga med att välja blommor som är lämpliga för sol/skugga som är på balkongen.

3. Golv utomhus
Ta vardagsrummet utomhus. Mattor är ett utmärkt sätt att gömma ett trist betonggolv på balkongen. Utomhusmattor finns i en mängd olika färger och storlekar. Dessutom är de billiga! Trasmattor som är på tapeten är mer eller mindre gratis på ex loppisar. Mattor gör balkongen mer inbjudande och bjuder in till att sparka av dig skorna och bara slappna av.

4. Skapa rätt stämning med belysning
Om ett eluttag finns på balkongen; linda lamor runt balkongräcket så du kan njuta av din balkong sent på kvällen. Om du inte har ett eluttag funkar levande ljus som både är effektivt och billigt. Finns även lampor som är av solceller som kan ge bra stämningsljus.5. Plantera örter
Det är inte vara möjligt att odla en hel trädgård på en lägenhetsbalkong men en liten örtagård är verkligen inte uteslutet. Ägna ett hörn av balkongen till några små, dekorerade krukor innehållande dina favoritörter. Det ger färg och härliga dofter. Dessutom ger de en extra krydda till matlagningen.

6. Gör din balkong privat
Att skärma av din balkong gör inte bara att du minskar insynen utan mysfaktorn kan bli större med rätt material. Bambu är ett trevligt inslag som du kan köpa hos din lokala trädgårdsmästare eller byggvaruhus. Tjockare tyger som tål vind och väta kan göra det extra mysigt. Du kan även sätta upp ex bambu på fasadväggen vid din balkong då tegel eller putsad vägg kan sänka stämningsnivån.

7. Konst
Ta konsten utomhus! Konsten behöver inte bara vara i vardagsrummet, försök föra den utomhus också. Leta efter vädertåliga konstverk som kan hängas på balkongväggen. Det finns en mängd konstverk av metall och trä som är avsedda för utomhusbruk.8. Utomhusskulpturer
Om du inte för göra åverkan på fasaden, använd konstverk som är fristående. Exempelvis trädgårdstatyer. Självklart måste du välja skulpturer som passar storleken på balkongen för att det inte ska kännas pråligt. Skulpturer kan skapa personlighet till en balkong. En (liten) fristående fontän är en annan idé. Ljudet av rinnande vatten ger en lugnande atmosfär.9. Underskatta inte behagligt ljud
Häng upp några vindspel. De avger inte bara vackert ljud utan är även vackra att titta på. Dessutom tar de minimalt utrymme. Vindspel av bambu är ganska populära eftersom de producerar en lägre tonhöjd och ger en mer tropisk känsla.10. Alla älskar att grilla!
Om tillåtet är en liten grill ett måste. En grill kan lätt bli en central del av balkongen. Det gör att balkongen blir en plats att samlas kring och är ett uppskattat element när man får besök hemma.Fler härliga balkongbilder hittar du här.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg