Inredningstrender - våren 2015

JennyL

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2212 besök

Image title

Julprydnaderna packas återigen ner i kartonger och sakta kommer vårlängtan smygandes fram. Julstjärnorna byts ut till tulpaner och fram åker ljusa textilier och växter i massor.

Våren 2015 ser ut att bli en vår där växter har ett stort fokus i inredningen. Intresset för odling och trädgård växer för varje år och krukväxterna tar nu allt större plats i våra hem.


Image title

Ös på med växter i massor och ha dem inte endast vid ett fönster utan mer utspritt och på olika höjder i ditt hem. Ha lite större växter på golvet (gärna i stora rottingkorgar). Några växter i fönster och bänkar samt även en del växter hängandes lite högre upp. Trenden med amplar fortsätter starkt 2015!Image title

Inspirationen från växter och naturen speglas även i inredningen i form av att vi gärna omger oss av naturliga material såsom trä, rotting, sten (marmor fortsätter att vara populär), porslin, ull samt linne.


Image title

Rent färgmässigt finns det många färger att välja mellan om man ska följa trenderna som förutspås. Smutsiga pasteller, gärna tillsammans med grått, fortsätter att vara populärt. 


Image title

En annan färg som man kommer att fortsätta se mycket utav framöver är blå i alla dess nyanser. Blått tillsammans med en jordig färgskala samt i kombination med mässing eller koppar är otroligt vackert.


Image title

Det bästa av allt är väl ändå att vi nu blir mer och mer medvetna om vad vi köper och varifrån en vara kommer ifrån. Slit- och släng är inte längre något som går hem i inredning utan kvalitet och det genuina hantverket har tagit ett stort steg framåt. Vi har många svenska, och nordiska, producenter att vara stolta över!
Bildkälla: Bloomingville, Madam Stoltz, Shyness Interior samt Iris Hantverk

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg