Grå nyanser och nybakat!

annastenberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1284 besök

Image title

Det är två ämnen på tapeten idag! Det första är färgkoder som jag har fått frågor om. Tapeten är ju Boråstapeters Pigment 7909. Soffan och stolarna är målade med Alcro designers Grådis och hyllplanen NCS S3500-N och allt är halvblankt. Och Ja, jag gillar dem väldigt mycket!

Image title

Det andra är bröd. Det är så himla gott med nybakat bröd på helgen. Att sätta sig men en kopp och nybakat på en oväntad plats i huset är obeskrivligt mysigt! Här är mitt bästa, enkla och ganska nyttiga tips på rågbröd!

0,5 liter fingerljummet vatten slås över 50 g jäst som smulats i en bunke. Rör om och tillsätt 1 dl olja, 0,5 dl sirap, 0,5 msk salt och lika mycket brödkrydda. Nu är det dags att tillsätta mjöl. Börja med det grövsta. Jag använder ungefär 2 dl rågkross, 5 dl grovt rågmjöl och 3 dl dinkelmjöl. Degen skall vara kletig och inte släppa bunkens kanter så häll i lite dinkel i taget.

Låt degen jäsa övertäck i sådär 30 minuter. Sleva  därefter upp degen i fyra klickar på klädd plåt. Tryck till och nagga och jäs igen under duk i 30 minuter. Sätt på ugnen under tiden. Baka i 9 minuter i 250 grader. Ungefär! Låt svalna på galler och njut därefter med smör!

Här kan man byta mjölsorter, kryddor och tid lite som man känner för. Och gott blir det!

Jag önskar en trevlig söndag!

Om du vill kan du rösta på min blogg på Besökstoppen.se En gång om dagen, fram till fredag, kan du rösta på Lantligt på Svanängen som veckans blogg!
Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg