Jag har en fråga till er med spishällar med touchpanel. Jag har hört att de fungerar dåligt då stänger av sig av sig självt om de blir blöta mm. Är i valet och kvalet om jag ska skaffa en eller inte. Vad har ni för erfarenhet av era hällar?
Vi har en sådan i vårt 2 år gamla kök och jag kan svära mig blå på denna hällen ibland... Inget jag skulle rekomendera faktiskt. Den stänger av sig om det kokar över ngn gång och det är väl inte helt fel igentligen, men ibland när man ska sänka eller höja värmen under matlagningen och är lite fuktig eller kladdig om händerna så svarar den inte osv.
Det finns säkert olika bra touch-paneler, men de som har x antal steg/tryck innan plattan ens är i gång är enbart irriterande i längden. Det kan också vara svårt att få den att svara på trycken osv.
vi har en induktions häll från whirpool.
jag tycker att det är det smidigaste vi har skafat oss.
den har x antal steg inna plattean är i gång, men man kan trycka den direkt till fullefekt på ett tryck och tar knappt en min innan vattnet kokar.
våran kan man välja inställningar på om man vill att den ska stänga av sig själv om nåt kokar över. eller om den ska pipa till för att varna.
jag har inte uppfattat att det är några problem med att vara kladdig eller blöt om fingrarna, funkar klockrent endå..
men som sagt va många är nog olicka. vissa bra andra dåliga. vi hade kanske tur för en gångs skull där:)
Jag har lagat en del mat på en sådan, och kan verkligen INTE rekommendera dessa. De är svåra att få jämn värme på, och kontrollerna är hemska om man är lite kladdig om fingrarna, om det kokar över mm. En otroligt irriterande sak är att man ofta ställer pannan över kontrollerna, när man drar av eller skakar på den. Då blir kontrollerna snabbt kokheta och kan knappt användas.. värdelöst! Kockar föredrar gas, steglöst, enkelt och full kontroll..
Jag är kock och har en induktionshäll från Siemens. Jag skulle aldrig byta bort den. Den är inte bara effektiv utan även energisnål. Visst den stänger av sig när de kommer vatten över knapparna om man kokar över, den är svår att kontrollera när man är kladdig eller blöt om fingrarna, men de är något man lär sig. Och när man kokat över är de bara att ta en trasa och torka av. Sen avsvalnar den snabbt efter användning och är svår att få på för barn eftersom man måste ha en magnetisk botten på plattan för att de ska fungera. Och en underbar funktion på våran (finns säkert på alla) är att man kan sätta t ex en sås på värmehållning, underbart när man har gäster. Tycker min är suverän i allafall. Mvh // Sofia.
Monkey, 2010-01-08
Vi har en sådan i vårt 2 år gamla kök och jag kan svära mig blå på denna hällen ibland... Inget jag skulle rekomendera faktiskt. Den stänger av sig om det kokar över ngn gång och det är väl inte helt fel igentligen, men ibland när man ska sänka eller höja värmen under matlagningen och är lite fuktig eller kladdig om händerna så svarar den inte osv.
Velouria, 2010-01-08
Det finns säkert olika bra touch-paneler, men de som har x antal steg/tryck innan plattan ens är i gång är enbart irriterande i längden. Det kan också vara svårt att få den att svara på trycken osv.
Har numera vanliga vred, det är praktiskt.
isa84, 2010-01-08
vi har en induktions häll från whirpool.
jag tycker att det är det smidigaste vi har skafat oss.
den har x antal steg inna plattean är i gång, men man kan trycka den direkt till fullefekt på ett tryck och tar knappt en min innan vattnet kokar.
våran kan man välja inställningar på om man vill att den ska stänga av sig själv om nåt kokar över. eller om den ska pipa till för att varna.
jag har inte uppfattat att det är några problem med att vara kladdig eller blöt om fingrarna, funkar klockrent endå..
men som sagt va många är nog olicka. vissa bra andra dåliga. vi hade kanske tur för en gångs skull där:)
sinclear, 2010-02-04
Jag har lagat en del mat på en sådan, och kan verkligen INTE rekommendera dessa. De är svåra att få jämn värme på, och kontrollerna är hemska om man är lite kladdig om fingrarna, om det kokar över mm. En otroligt irriterande sak är att man ofta ställer pannan över kontrollerna, när man drar av eller skakar på den. Då blir kontrollerna snabbt kokheta och kan knappt användas.. värdelöst! Kockar föredrar gas, steglöst, enkelt och full kontroll..
tvillingmor, 2010-02-22
Jag är kock och har en induktionshäll från Siemens. Jag skulle aldrig byta bort den. Den är inte bara effektiv utan även energisnål. Visst den stänger av sig när de kommer vatten över knapparna om man kokar över, den är svår att kontrollera när man är kladdig eller blöt om fingrarna, men de är något man lär sig. Och när man kokat över är de bara att ta en trasa och torka av. Sen avsvalnar den snabbt efter användning och är svår att få på för barn eftersom man måste ha en magnetisk botten på plattan för att de ska fungera. Och en underbar funktion på våran (finns säkert på alla) är att man kan sätta t ex en sås på värmehållning, underbart när man har gäster. Tycker min är suverän i allafall. Mvh // Sofia.