DIY - Soffbord av lastpall

DesignConcept

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3191 besök

Image title

Jag får ganska ofta kommentarer och förfrågningar om vårt soffbord så jag tänkte att jag skulle berätta hur vi har gjort det och tipsa om hur du enkelt fixar ditt eget. 


Vi har byggt soffbordet av en gammal lastpall som vi målat i en så kallad drivvedsbets (så att den ska se gammal och sliten ut). Bordet står på stora hjul som vi köpt på Clas Ohlson. Vi har satt ett hjul i varje hörn plus ett i mitten så att bordet inte ska bågna, då det väger en del. 

Från början använde vi bordet utan betongplattorna ovanpå, men vi märkte ganska snart att det blev opraktiskt med de breda mellanrummen mellan brädorna, som gjorde det svårt att ställa saker på bordet. Då tittade vi runt på olika byggvaruhus och hittade de här betongplattorna som passar perfekt i storlek. Dessa har måtten 40x40 cm och 6 stycken plattor täcker precis lastpallen som är 120x80 cm.

Image title

När betongplattorna kom på plats kändes bordet mer komplett och användbart. Nu kan vi bättre placera ut ljusstakar, vaser och temuggen utan att vara rädda att det ska åka mellan brädorna och gå sönder.  

Vi har inte behandlat betongplattorna med något och hittills har de klarat sig bra från fläckar.

Image title


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg