Detta skedde i gamla skolmatsalen

Knaada

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2779 besök


En gul och vacker gammal skola från 20-talet, i Hälsingland, den köpte vi och har renoverat till kontorshotell under 2014.

I källaren blir det lunchrum av det gamla skolköket och idag tänkte jag visa er hur vi har förvandlat matsalen till ett konferensrum.


Image title


Såhär såg det ut innan vi målade! 

Aprikos matta, terracotta-panel och gul väv gjorde mig nästan sjösjuk.


Image title


Tre ivriga målare och två dagar senare blev källaren nästan en plats för ljusterapi. Fantastiskt hur mycket mer ljus som släpps in utan svarta galler i fönstren.

Och vilken otrolig skillnad lite färg kan göra!


Image title


Två gamla köpmansdiskar som vi hittade i Gävle har fått ny skiva och får tjäna som buffé-/fikabord för konferensgästerna. Eller kanske bara som avlastningsbord för en föreläsare.


Image title


Det lilla kapprummet intill har fått behålla sin hylla med krokar, och också fått en stång för galgar. 


Image title


Image title


Image title


Sittbänken är en trädgårsbänk från Ikea, tavlan är min egen design och finns att köpa på knaada.se.

På golvet ligger en gul linoleummatta från Forbo. I trappen som för övrigt är original har vi valt att lägga samma matta men i en grå nyans på planstegen. Samma nyans som också ligger på alla viloplan och i korridorerna.


Image title


Det var alltså hur matsalen blev ett modernt konferensrum. Nästa inlägg i min serie "detta skedde 2014" tycker jag får handla toaletten. Inte vilken toalett som helst, kanske en av sveriges snyggaste :)


Vi ses!


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg