Ärvda saker och en stringhylla

DesignConcept

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1775 besök

Image title

Om det är något jag håller väldigt kärt i mitt hem så är det alla de saker som vi har fått och ärvt av släktingar. Visst gillar jag att köpa nya saker också men det är ändå något speciellt med de där ärvda sakerna. De bär på en historia och varje gång man ser dem/plockar fram dem så påminns man. Fin känsla det!


Personligen tycker jag det är otroligt viktigt med dessa saker. Inte bara för känslans skull, utan även med en tanke på vår miljö. Varför hela tiden köpa nytt när det finns så mycket fina gamla saker i gott skick som mycket väl kan användas fortfarande. Mycket av det äldre tycker jag dessutom har betydligt bättre kvalitet än vad det nyproducerade har. Köksprylar är ett bra exempel på en sådan sak. Idag är det otroligt mycket av våra köksprylar som tillverkas i plast (skärbrädor, köksredskap, skålar, brickor osv). Hemskt tycker jag. Med tanke på vad plasten innehåller och hur farlig den är. Och visst, det är kanske ett material som är väldigt praktiskt och hållbart. Men i mina ögon är det bara ett big NO! Jag försöker "plastbanta" och väljer hellre material som trä, metall och glas. Men det ämnet förtjänar ett eget inlägg:)

Image title

Så för att återgå till det här inlägget...:)

Vår stringhylla är en sådan sak, som vi fått ta över. En gammal klassiker i teak med svarta gavlar som har varit min mammas. Hon hade den i sitt flickrum med leksaker i och idag hänger den i vårt arbetsrum. Jag gillar den otroligt mycket och hoppas att den kommer hänga med mig länge.

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg