10 tips att tänka på till barnrum

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1647 besök
Att göra om barnrummet kan nog vara en av de roligaste projekten i ett hem då det är platsen man kan leva ut sina kreativa drömmar med färg om form. Här kommer 10 enkla tips när du ska göra om barnrummet.

1) Gammalt ger själ!

Man behöver inte köpa nya dyra saker i ett barnrum. Loppisprylar som du kan göra om med färg kan ge en otroligt härlig känsla. Dessutom är det billigare än att byta möbler oftare. Barn växer fort och därmed får de nya behov och önskemål. Dessutom kan det hända att barn går loss med kritor och andra otrevligheter på möblerna och det är tråkigt om de är dyra.

Härliga loppisprylar i blått

Loppis hos UnderbaraClara

2) Låt barnen vara med och bestämma

Många föräldrar inreder barnrummen för att de ska visas upp för andra vuxna och inte alltid efter hur ett barn vill ha det. Lyssna på ditt barn hur de ser sitt drömrum framför sig. Det är inte bara en rolig aktivitet ni kan göra tillsammans, utan du kan låta barnet få vara med och bestämma själv och uttrycka sin personlighet i rummet. Det är ett kul tillfälle för dig som förälder att lära dig mer om ditt barn.

3) Köp en STOOOR säng

Många föräldrar köper en för liten säng som deras barn snabbt växer ur. Köp en stor säng direkt. Det kommer inte se konstigt ut, utan det blir bara mysigt att de kan ha massa kuddar och gossedjur kring sig.

4) Bra med arbetsytor

Barn gillar att pyssla, rita och allt som hör därtill. Se därför till att skapa en stor arbetsyta i rummet om möjligt. Samla pennor i burkar (pendelburkar går bra som i exemplet nedan) så att de är lättillgängliga för barnen.

Bord i barnrum

5) Färg och åter färg

Här ska du inte spara på krutet. Barn älskar färg och här är rummet där du kan riva i ordentligt. Många är lite försiktiga att ta ut svängarna i de “vuxna” rummen, men just i barnrummet är det bara att låta fantasin flöda. Vill du inte måla väggarna kan du gå loss med textiler eller måla loppismöblerna jag nämnde i mitt första tips.

6) Smart förvaring

Det tycks ju alltid fyllas på med leksaker i rummet hur mycket man än rensar. Är det inte presenter från mormor och morfar är det McDonals leksaker. Smart förvaring kan rädda dig från mycket huvudvärk och turer till tippen med saker barnen inte leker med. Du kan bygga säng med förvaring under, sätta hyllor längs hela taket med snygga förvaringslådor.

Förvaring under sängen i barnrummet

Samla allt under sängen

7) Tavelvägg

Sätt upp tavlor barnen gjort samt fotografier på dem själva och deras nära och kära. Ger en personlig prägel men även kul för barnen att se bilder av ex släktingar de inte träffar så ofta.

Retro

Tavelvägg hos Fröken Bauer

8) Bokhylla

Många barnböcker är otroligt fina och fungerar väldigt bra som dekoration i ett barnrum. Sätt upp dem på en tavellist eller sätt upp en fin bokhylla med böckerna i. Personligt och snyggt!

Hyllplan för böcker och dekoration

Tavellist för böcker i barnrummet

9) Allt behöver inte sitta perfekt!

I barnrummet behöver verkligen inte allt vara symmetriskt och perfekt. JennyL lådor är ett tydligt exempel på hur man kan göra det otroligt fint.

Lådor till barnrummet

10) Gör rolig förvaring

Spara gamla syltburkar och gör något kul av dem! Bara din egna fantasi sätter gränserna.

Dinsourie pennställ
Pennställ målarburk

10) Gör en väggmålning

Det låter svårt men är inte det om du har en overhead eller en projektor. Alla kan göra det. Motivet behöver inte vara svårt. Helena30´s väggmålning i barnrummet av Superman är otroligt fin. Det kan ta lite tid att göra men är en otrolig stämningshöjare och kostar inte mycket.

Väggmålning barnrum


För mer inspiration till ditt barnrum, beställ StyleRooms barnrumsbok

Johan / StyleRoom

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg