10 inredningstips som inte kostar mycket

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 5768 besök

Inreda är svårt tycker många. Det är en konst i många avseenden och något man kan träna upp med lite tips på vägen.

1) Funktionell inredning

Ett rum ska vara funktionellt och ha ett syfte. Idag finns det olika verktyg på nätet där du ex kan möblera ditt rum som kan vara behjälpligt istället för att flytta runt tunga möbler im och om igen.
Funktionalitet är beroende av livsstil. Bor du ensam kanske du investerar i färre, men dyrare inredning. Är ni många i hushållet kanske du vill ha öppen planlösning med mindre prylar som är i vägen för umgänge (och städning). Utgå från dina behov.

Image title

2) Investera pengar på din soffa!

Om det är något du ska satsa pengar på är det soffan! Soffan tar plats både fysiskt och visuellt och kan både förhärliga och förstöra ett rum. Man behöver inte köpa en dyr soffa för att den ska vara snygg. En soffa håller länge och är en bra investering. Köp ett tyg du inte tröttnar på. Det är inte kul att behöva byta soffa efter ett år för att  det blommiga mönstret helt plötsligt är "ute".

Inspiration till din soffaInspiration kuddar, Köp en ny soffa

Image title

3) Dekorera mera

Varför köpa nåt du inte tror du kommer använda? Hittar du något du älskar kommer du finna en plats. Om föremålet på något sätt rimmar med din stil och känslan du vill förmedla, så köp:) 

Känslan för det estetiska tar tid att lära sig och bästa sättet är att misslyckas till du lyckas. Till slut kommer du upptäcka vilka föremål som passar in i ditt hem och personlighet.

Tips: Bästa sättet att visa upp dekorativa föremål är i grupp istället för utspritt.

Inspiration för dekoration när du inrederProdukter för dekoration

Image title

4) Dekorera med växter!

Du kan skapa ett vackert rum, men jag lovar att det kommer kännas helt annorlunda med växter. Den värme och utformning en växt tillför kan göra hela skillnaden mellan succé eller fiasko. 

Inspiration krukväxter

Image title

5) Använd element

Notera bilden nedan: Kuddarna fungerar som ett lager på soffan, gardinerna över fönstrena, mattan över golvet och pläden vid fåtöljen.

Dessa element är det som bildar myskänslan i rummet. Fundera på vad som blir mysigt hemma hos dig - vilka färger, vilket material osv. 

Image title

6) Inred i svart! 

Oavsett din stil bör din inredning innehålla en skvätt svart. Svart tillför en känsla av karaktär, djup och viss mån av exklusivitet. En svart ram, grafiskt tryck osv. Du kan givetvis uppnå karaktär med andra starka färger men testa med svart och se skilllnaden i rummet.

Image title

7) Gruppera dina föremål 

Som nämnts ovan, är placering av dina förmål väldigt viktig för att skapa rätt stämning. För att lyckas bäst, gruppera dem. 

Du kan skapa en gruppering genom ex en tavelvägg, föremål samlade på ett bord eller en hylla. Allt är tillåtet så länge det blir en sammahållen grupp. Det du uppnår är ett område för ögat att stanna till och koppla av. Starta med ex tre föremål för att få till känslan för att sedan addera fler om du vill.

Image title

8) Skapa personlig atmosfär hemma

Det tråkigaste som finns är ett hem utan själ som ser ut som taget ur en inredningstidning. Placera ut saker som representerar dig. Visa dina passioner, samlingsföremål, föremål från resor och hobbyföremål.

Har du rest mycket och samlat på dig prylar från hela världen? Visa då upp dem. Samlar du på frimärken. Rama in dem i ramar på en hel vägg.

Image title

9) Spara pengar med klassiska linjer

Oavsett vad du har för ekonomi bör du din dyra möbler vara klassiska. Dvs, möbler som fortfarande känns moderna och tidsenliga om 5 år. En leopardmönstrad soffa kanske är kul. Ett tag. Men när du måste köpa en ny efter ett år är det inte lika kul.

Vill du köra leopardstilen,  köp detaljer som är billigare som kommer förmedla känslan. Ta en titt på bilden nedan som exempel: Dyraste möbeln i detta rum är soffan och DesignTherapy som är albumägaren har, smart nog, köpt en soffa från IKEA. Soffborden är metall och nästa år kanske det är trä som gäller vilket gör det lätt för henne att byta borden istället för att ha en soffa med metallram.

Image title

10) Fota rummet och se ditt rum på ett nytt sätt

Det här steget kan ge en dig otroligt mycket hjälp. En bild säger mer än tusen ord. Att ta ett foto på rummet och sedan själv sätta dig och titta på bilden kan ge dig en möjlighet att se sitt rum ur en besökares ögon. Plötsligt kanske det blir uppenbart att en tavla sitter för högt, grupperingen för rörig eller kuddar som inte ligger rätt.

Lycka till!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg